Prenočišča in gostinstvo v SlovenijiGostilne , restavracije v Slovenji 

Slovenija je poznana po dobrih gostilnah že iz časov grofov. Prav tako kulinarika ki je na tako malem področju v razdalji par kilometrov različna in raznovrstnih okusov. Tudi Martin Krpan se je vedno ustavil v dobri gostilni in se okrepčal d aje lahko švercal sol in nagajal vojakom cesarske vojske. Standardi so se spreminjali glede objektov in priprave hrane, vendar je v Sloveniji ostala v prednosti vedno domača kulinarika, ki se je uspešno mešala z hrano iz takratnih republik Jugoslavije. Tako kot je Slovenija multi kulturna, je tudi v kulinariki multi kulturna. Na iskalniku slo-link.si  vam želimo ponuditi vse informacije o gostilnah in restavracijah v Sloveniji. Tako da boste tukaj našli tudi linke in povezave drugih internetnih strani, ki ponujajo informacije o gostinstvu. Naš cilj je še vedno da poskušamo ponudit vse informacije, ki so razdrobljene po netu.Vsako leto je tudi ocenjevanje najboljših gostiln , hrane, osebja. Tako da se z leta v leto boljšajo standardi.

Top gostilne 2015 – okolica Ljubljane

Gostilne v okolici Ljubljane umirajo s takšno hitrostjo, da se je uredništvo na izrednem sestanku odločilo, da jih, če se to ne ustavi, prihodnje leto uvrsti kar v Ljubljano.

Top gostilne 2015 – Štajerska in Prekmurje

Kot ugotavljamo že nekaj časa, se gostilne in restavracije v teh krajih počasi spreminjajo in lahko bi našteli več kot deset takšnih, kjer je mogoče zelo dobro jesti.

Top gostilne 2015 – Obala in Istra

Slovenska obala po letih bednih poskusov, da bi s ponudbo kalamarov in pomfrita prepričala izbirčne goste, postaja pomemben del slovenske kulinarične scene.

Top gostilne 2015 – najlepši vrtovi, dvorišča in terase

Žareča krogla na nebu pripeka in temperature so ravno pravšnje za posedanje na senčnem vrtu dobre gostilne. Kot vsako leto smo izbrali tiste, ki zunanje lepote in hrano kombinirajo najbolje.

vir . siol planet


Mate Matjaž, predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS je v govoru dejal, da je ponosen, »da se je letos uresničila dolgoletna želja o dodatni prepoznavnosti nas malih gostincev, to pa smo dosegli z novo blagovno znamko Gostilna Slovenija. Blagovna znamka Gostilna Slovenija in predstavitve prvih gostiln, ki so pridobile pravico do uporabe blagovne znamke, so v javnosti izredno dobro sprejete in tudi medijsko precej odmevne.


NOVO SVEŽE, OCENJEVANJE 


Gostilne so spletna stran in brezplačna mobilna aplikacija, ki na enem mestu pregledno združuje podatke o gostilnah po Sloveniji in bližnji okolici. Na podlagi ocen, ki jih vsak teden objavljamo v Nedelu in Slovenskih novicah, je tako nastal digitalni vodič, ki dobrojedcem lajša odločitev o tem, kje bodo naslednjič sedli za mizo in kaj naj si nanjo pustijo prinesti.